Varför?

Vi brinner för att spela jazz - också ute hos företag! Den moderna människan spenderar i många fall mer tid på jobbet än hemma. Just därför är det viktigt att skapa en arbetsplats som både stimulerar utvecklingen hos den individuella medarbetaren och som samtidigt bidrar med trygga ramar i en hektisk vardag. Det är bra business att ta hand om sina anställda! Livejazz på arbetsplatsen skapar nya möjligheter för att möta varandra, avdelningar och individuell expertis emellan.
Vi erbjuder en rad olika jazzupplevelser som inte bara exponerar jazzmusiken til företag, men som också skapar en bra grund för kreativt tänkande och inspirerande och inkluderande vård av anställda - det finns till och med bevis på att det funkar. Frågar man hjärnforskare, jazzbassist och kompositör Peter Vuust kan det att lyssna på musik i grupp hjälpa med att skapa en gemensam grund att stå på. Det enklaste exemplet är när vi klappar i takt till musiken. Vi tolkar de andras rörelser, märker kollegors och musikers tempo, blir påverkade av detta och hittar på så sätt vår plats i den gemenskapen som uppstår när vi klappar tillsammans. Vi blir helt enkelt bättre på att förstå våran sidoman och därav också bättre på att samarbeta med varandra.

Vi erbjuder:

Sen 2016 har Jazzkollektivet spelat för många företag, antingen vid enstaka tillfällen eller i form av flera återkommande konserter. En rad konserter ger dig och dina anställda möjligheten att lära känna jazzmusikkens mångfacetterade väsen - härunder bossa-nova, new-orleansjazz, disneyjazz, juljazz, Ella Fitzgerald Tribute, gypsyjazz etc.
Istället för att du och dina anställda måste ta er till en jazzklubb flyttar vi in konserten på arbetsplatsen. Ni får en estetisk musikalisk upplevelse i välkända omgivningar och medarbetarna får se sin arbetsplats i en helt ny kontekst. Det går såklart bra att kombinera uppträdandet med allt ifrån jubileum, sommar- eller julfest, avslutning på studiedag, och mingel eller möten som ni önskar att ge en extra dimension med ett professionelt jazzband. Vi skräddarsyr en musikalisk lösning som passar exakt till ert företag och specifika önskemål, så tveka inte med att kontakta oss för ett ej förpliktande samtal!

Gör något fantastiskt för dina anställda


Torsdagsjazz ‘after-work’

“Vi ville gärna ge våra anställda möjligheten att uppleva duktiga instrumentalister och vokalister, och eftersom att vi tidigare hade använt oss av Jazzkollektivet i samband med ett julevenemang, var delt helt naturligt att boka just dem igen när vi då bestämde oss för att anordna torsdagskonserter på arbetsplatsen en gång i kvartalet. Vi har nu samarbetat med Jazzkollektivet i två år, och konserterna har blivit en samlingspunkt där våra musikintresserade medarbetare kan träffas efter jobbet till lite mat och dryck i kombination med en bra musikupplevelse.

- Kim Hansen, 2019

Olika teman från Jazzkollektivet: vårt eget husband!

“Internt på arbetsplatsen kallar vi nu Jazzkollektivet för vårt eget husband, eftersom de har spelat konsert hos oss hela 9 gånger - och vi är säkra på att det kommer bli många fler tillfällen. De olika teman har vi valt utifrån Jazzkollektivets egna förslag, och även om de har varit väldigt olika har de alla haft ett jazzigt uttryck.”

- Malene Raagaard, 2019

Sommarfest för medarbetarna med olika teman

“Vi har bokat Jazzkollektivet två gånger och jag kan ge dem mina varmaste rekommendationer. Det var väldigt lätt för oss att komma med önskemål och på så sätt se till att låtlistan matchade både stämning och tema. Väldigt kompetenta musiker som tar hand om en från början till slut!”

- Karan Rafael Jensen, 2019

Konsert kl 8.00 på morgonen och en offentlig flotte-konsert för Kulturhavn354

“Hos Projektet Kulturhavn365 har vi hela två gånger haft nöjet av Jazzkollektivets duktiga musiker och underbara energi. Jazzkollektivet har en speciel förmåga att koppla ihop kvalitet och flexibilitet: Första gången spelade de maritima låtar kl 8 på morgonen. Andra gången flyttade de ut musikerna på en flotte där det blåste riktigt ordentligt. Även under lite svårare omständigheter lyckades de trollbinda publiken och lämna alla med en förnyad kärlek till jazzen. Tack till Jazzkollektivet för de magiska upplevelserna!”

- Nina Rasmussen, 2018

Sommarjazz på Bernstorff Slott

“Jag anordnar evenemang på Bernstorff Slott och hade det stora nöjet att boka tre musiker från Jazzkollektivet inför ett evenemang med sommarjazz på slottets terass. Otroligt fina människor och vi fick allt som lovat. Dom kom i tid, var snabba på att soundchecka och levererade underbar musik till vårt evenemang. Alla våra gäster var väldigt glada och nöjda. Jag skulle definitivt rekommendera Jazzkollektivet, och hoppas även på samarbeten för kommande evenemang.”

- Lisbeth Kobberup, 2019

Sommarfest med sydamerikansk tema hos NGO

“Helt fantastisk upplevelse när Jazzkollektivet spelade på vår sommarfest på DIGNITY. Allt pågick utan problem och hela kvällen var otroligt lyckad - specielt för att Jazzkollektivet levererade så bra musik som passade perfekt till festens stämning. Största rekommendationer härifrån!”

- Kamilla Kaufmann, 2019

Tre oförglömliga konserter i Kulturtornet

“Jazzkollektivet spelade tre helt oförglömliga konserter i Kulturtornet på Knippelsbro under sommaren 2018. Med överskott och bra dialog hittade de snabbt de musiker som passade till våra galna konsertdrömmar, och som var inställda på att spela under de ganska speciella förutsättningarna. Med kvalitetsljud och fantastiskt duktiga musiker (!!) har samarbetet varit opåklagligt och uppstyrt från början till slut. Med Jazzkollektivet är allt möjligt!”

- Caroline Leth, 2018

Jazzband till prisceremoni på Den Franska Ambassaden i Danmark

“Jazzkollektivet spelade som trio i samband med ett arrangemang på Den Franska Ambassaden i Danmark. Otroligt välspelande, bra kommunikation och utförande. Jag ger dem mina varmaste rekommendationer.”
- Klaus Nielsen, 2017

Jazzband på dansevenemang

“Jag rekommenderar verkligen Jazzkollektivet om ni önskar professionell expertis och kvalitet, utfört av ett företag som både är nytänkande och flexibelt när det gäller att uppfylla evenemangets behov och önskemål.”

- Nete Jørgensen, 2017


FN:s globale målen för hållbar utveckling

Jazzkollektivet jobbar målinriktat med särskilt två av FN:s globale målen; målet om jämställdhet mellan könen, och målet om anständiga jobb och ekonomisk tillväxt. Trots att vi är ett litet företag, har vi ansvaret att visa vägen mot en hållbar framtid. I Jazzkollektivet är vi medvetna om at vi är en del av en bransch som både nu och i framtiden bär ett stort ansvar för att sätta mer fokus på jämställdhet könen emellan, och vi strävar därför alltid emot en så allsidig sättning av musiker som möjligt. Vi sammanför dagligen musiker med kunder, genom att marknadsföra och förespråka unga nordiska jazzmusiker. Jazzkollektivet önskar att vara Nordens mest seriösa plattform för jazzmusik, samtidigt som at vi skapar ett hållbart arbetsliv för den individuella musikern. I gränslandet mellan konstnärliga visioner och en hållbar verksamhet, förmår vi att säkra musikerna ordentliga gager, och har därför också ett nära samarbete med intresseorganisationer och fackförbund.